Buurtwinkel Kralingseveer

Locatie
Lamastraat 39

Doelstelling
Kralingseveer heeft geen supermarkt in de wijk. Dus tuigden bewoners een Buurtwinkel op. Met hulp van Buurtwerk. Volledig gerund door vrijwilligers. Haal je die vergeten boodschap dus gewoon om de hoek. Wel zo makkelijk. En lijkt het je leuk om ‘winkelmeisje’ te zijn? Neem contact op met Miranda.

Terugkerende activiteiten
Kijk voor openingstijden op de Facebookpagina van de Buurtwinkel

Contactgegevens
Yesenia Dalnoot
06-83578036
Yesenia.Dalnoot@gro-up.nl

De Buurtwinkel
Voor al uw vergeten boodschappen, een praatje en een kopje koffie

Sinds 2015, 16 bestieren zeven vrijwilligers deze kruidenier op de hoek van de Lamastraat en de Zebrastraat. Van maandag tot en met donderdag van 13.00-17.30 uur. Ans: “We zouden ook graag vrijdagmiddag open zijn. We zoeken daarom collega’s! Wie hebben zin in dit superleuke vrijwilligerswerk?”

Ria: “We dachten dat de Buurtwinkel vooral voor oudere Kralingseveerders belangrijk zou kunnen zijn, nu we geen winkel meer hebben in de wijk. Maar er blijken vooral studenten, Polen en kleine kinderen – voor een snoepie – naar de winkel te komen. Dat is heel gezellig.

Als je nu op straat loopt word ik regelmatig door mensen gedag gezegd omdat ze me kennen van de winkel.”

De winkel verkoopt al die boodschappen die je vergeten bent in de supermarkt. Van eieren, verse melk tot limonade, koekjes en wasmiddel.

Ze verkopen alleen geen verse groenten en brood. De winkel heeft ook diepvriesproducten en Oudhollands snoep. Gré: “We zijn soms iets duurder dan een gewone winkel, soms iets goedkoper. Onze snelloper is een sixpack Heineken voor € 4,25.” Als producten over de datum zijn, zijn ze gratis. Zijn producten bijna over de datum, dan gaan ze weg voor de helft.

Dagelijks bezoeken tussen de vier en twintig klanten de winkel. Nel: “Je kunt er geen peil op trekken”. Katrien: “We willen ook een sociale functie vervullen. Niet voor niets is de Buurtwinkel een initiatief van Miranda Rietveld van Buurtwerk. Iedereen is bij ons welkom voor een bakkie koffie en een praatje. We hopen dat oudere buren ook de weg naar onze winkel gaan vinden. We bijten niet.”

Hebben de winkelmeisjes, naast meer vrijwilligers, nog andere wensen? “Meer vakantiedagen, een dertiende maand, winstuitkering en een auto van de zaak”, lachen ze. Alle gekheid op een stokje… meer klanten, dat zou ook fijn zijn.

Dit artikel verscheen eerder in wijkkrant #5 2019.