Een wijktuin voor alle bewoners van Kralingseveer

De Wijktuin Kralingseveer is een groen plekje aan de rand van Kralingseveer. De tuin is er voor alle bewoners van Kralingseveer. In de Wijktuin kan je wandelen, zitten, plukken, genieten, tuinieren of gewoon buurtbewoners ontmoeten.

⇐⇔⇒

Binnenkort komen er twee jeu-de-boule banen beschikbaar. Aan de voorzijde van de tuin bevinden zich picknicktafels.
Vogelhuisjes (gemaakt en geverfd door de kinderen van de wijk) en insectenhotels verwelkomen de nieuwe ‘bewoners’ van de wijktuin.

⇐⇔⇒

Iedereen, jong en oud, kan meedoen en genieten van de tuin. Fruit, groenten of kruiden mogen worden geplukt voor eigen gebruik (behalve uit de genummerde moestuinbakken, die zijn voor privé gebruik).

De Vereniging 'Wijktuin Kralingseveer'

Het begon als een initiatief van een klein groepje enthousiaste bewoners. In november 2023 was er een eerste bijeenkomst waar ideeën en ambities op tafel kwamen.

Er werd een vereniging opgericht en al snel kwam een zeer actieve Whatsappgroep tot leven.

De vereniging heeft een bestuur, maar nog geen leden. In 2024 zullen bewoners van Kralingseveer worden uitgenodigd om zich aan te melden als lid van de vereniging. Het lidmaatschap zal vooralsnog gratis zijn.

De zweetdruppels van veel vrijwilligers en de bijdragen van gro-up en Postcodeloterij  (subdidies), Van Herk Grondwerken (het zware werk!) en Tuincentrum Zwinkels (levering van planten en advies) zorgden er voor dat in korte tijd een echte wijktuin realiteit werd!

Doe mee

Er zijn verschillende manieren om mee te doen met de wijktuin:

Als bezoeker: toegang tot de tuin is gratis en vrij toegankelijk. Van de fruitbomen, kruiden en planten mag geplukt worden voor eigen gebruik. De picknicktafels en jeu-de-boule banen zijn voor iedereen beschikbaar.

Als bijdrager: er moet worden gegraven, geplant, geschoffeld, gesnoeid, etc om de tuin mooi en toegankelijk te houden. Voel je de tuinierkriebels? Heb je groene vingers? Of gewoon zin om mee te doen met de tuin? Geef je op via de Whatsapp groep of bij Jasper Bier (06 – 49 77 77 11) of meld je aan via deze link.

Als donateur: vrijwillige financiële bijdragen worden enorm gewaardeerd: bankrekening IBAN NL63 ABNA 0128 7985 48 t.n.v. Vereniging Wijktuin Kralingseveer. Ook kan je (inheemse) planten, struiken of tuingereedschap doneren. Neem hiervoor contact op met Jasper Bier of via de Whatsappgroep.

Als verenigingslid: geef je op als lid van de vereniging Wijktuin Kralingseveer en praat mee over de inrichting, het gebruik en de toekomst van de tuin. Medio 2024 zullen er uitnodigingen volgen aan buurtbewoners voor dit lidmaatschap.

De moestuinen

Er zijn een dertigtal moestuinbakken beschikbaar waarin je zelf groente en fruit kan planten en verzorgen. Interesse in een eigen moestuinbak? Laat het weten aan Johan Bloodshoofd via de Whatsapp groep.

Locatie van de wijktuin