Vereniging Wijktuin Kralingseveer

Aanloop

In 2022 heeft de gemeente aan de bewoners van Kralingseveer gevraagd om met ideeën te komen voor de schapenweide. Er is gekozen plan is dat de schapenweide een wijktuin/pluktuin gaan worden door en voor de bewoners van Kralingseveer met ruimte voor sport en ontspanning.

Er is een vereniging opgericht “Vereniging wijktuin Kralingseveer” en er is een leuke subsidie van Gro-up ontvangen om de wijktuin goed in te richten.

Tijdspad

7 November 2023;  de eerste bijeenkomst om de wensen van iedereen te verzamelen van iedereen. 

8 december 2023; er is een eerste schets gemaakt, gepresenteerd en besproken. Deze is naar de gemeente gestuurd ter goedkeuring. Hiervoor zijn de volgende documenten aangeboden

13 december 2023; de gemeente heeft de plannen goedgekeurd en er zal een overeenkomt opgesteld worden.

Huidige stand van zaken  

We hopen eind december/begin januari het stuk grond in beheer te krijgen en zal er een overdracht plaatsvinden. Begin januari zal er een ‘officiële ledenvergadering’ plaatsvinden. We treffen nu de voorbereidingen voor het aanmelden van de leden van de vereniging en het organiseren van de eerste vergadering. De agenda zal op deze pagina gedeeld worden. 

We moeten hiervoor de ‘regels’ op papier zetten, een plan maken voor producten die we willen aankopen en een meer gedetailleerde planning wanneer we wat willen gaan doen. Deze planning zal ook in de wijk-agenda komen te staan

Op dit moment heeft de vereniging nog geen leden. Aanmelden als lid is mogelijk zodra de agenda beschikbaar komt.

Wel hebben we een fanatieke groep met vrijwilligers die helpen met de planning en inrichting. Meld je aan bij Jasper (0649777711). We voegen je dan toe aan de appgroep of meld je aan bij de app-groep door op je mobiel te klikken op deze link. Discuseer en brainstorm mee! ook kunnen we in deze fase gebruik maken van alle contacten die er zijn om straks een vliegende start te maken met de wijktuin! 

Sfeerimpressie

Locatie van de wijktuin