NutsTuinVereniging Kralingseveer

Locatie
IJsselmondselaan 183

Doelstelling
Midden in de wijk op IJsselmondselaan 183 bevindt zich het volkstuincomplex met 55 volkstuinen. De vereniging bestaat sinds 1992 en kenmerkt zich door het Nutstuin-karakter. Dat houdt in dat er geen water, gas of elektra op de tuinen aanwezig is. We kiezen dus voor meer zelfvoorziening. Je haalt water uit een sloot of vangt het regenwater op. Ook kun je zonnepanelen aanleggen. We tuinieren zoveel mogelijk biologisch.

De huurders van NTV Kralingseveer zijn een gezellige mengeling van jong en oud, gezinnen en singles. Ook zien we verschillende culturen gebroederlijk naast elkaar leven: Kaapverdiaanse, Engelse, Nederlandse, Spaanse, Portugese en Turkse tuinders met allen één gezamenlijke passie: genieten van de natuur en van de zelfgekweekte groenten, fruit en andere gewassen!

De vereniging kent veel actieve leden en vrijwilligers. Wij zijn trots op het feit dat er een imker van start is gegaan op onze vereniging. Dit is belangrijk in het kader van de bestuiving. Ook is er een initiatief om het de ijsvogels naar hun zin te maken.

Je kunt overdag gerust een wandeling maken over het complex en zien wat er in Kralingseveer groeit en bloeit en altijd weer boeit. De ingang is achter het flatje aan de Wapitistraat.

Terugkerende activiteiten
We organiseren steeds meer activiteiten. Denk daarbij aan onze Open Dag of de speciale NTV-Plantjesdag in mei; tuinders en bezoekers kunnen dan voor een klein bedrag plantjes aanschaffen

Contactgegevens
Suzanne Rosloot (secretaris)
IJsselmondselaan 183
NTVkralingseveer@gmail.com

Extra informatie