Politie

Doelstelling
De missie van de politie luidt: Onveranderd is de politie ”waakzaam en dienstbaar” aan de waarden van de rechtsstaat. Deze missie vervult de politie door afhankelijk van de situatie gevraagd en ongevraagd te beschermen, te begrenzen of te bekrachtigen.

Integer, betrouwbaar, moedig en verbindend. Deze vier kernwaarden van de politie vormen de basis voor iedereen die er werkt.

Kralingseveer is een van de veiligste wijken van Rotterdam. In vergelijking met 2020 is de objectieve en subjectieve veiligheid in de wijk gestegen. Wil je hierover meer weten, klik dan hier.

Onze wijkagenten Kees Moerland en Cindy Koremans zijn dagelijks druk om onze wijk veilig te houden. Maar dat kunnen ze niet alleen. Kees Moerland: “Hoort u geregeld ruzie bij de buren, vertrouwt u die persoon niet die ineens door uw wijk loopt en/of heeft u het vermoeden van illegale praktijken in of rond een woning? Blijf dit melden bij ons. U kent uw eigen buurt natuurlijk het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s ze rijden.”

Terugkerende activiteiten
De wijkagenten zijn met enige regelmaat in onze wijk aanwezig. Ze hebben (nog) geen vast spreekuur. In 2022 heeft de politie samen met andere veiligheidsdiensten een Veiligheidsdag georganiseerd; dat was zeer succesvol.

Contactgegevens
Kees Moerland & Cindy Coremans
Slotlaan 119
0900-8844
wijkagenten-capelle-west.ijsselland@politie.nl

Bel bij verdacht gedrag, heterdaad situaties en andere spoed: 112

Maar weet ook dat je zaken anoniem kan melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.