De wijkkrant

Tot 2023 verscheen de Kralingseveer Krant vijf keer per jaar. Vol weetjes, updates, verhalen van bewoners, activiteiten, informatie over de leefomgeving en vanuit de gemeente. De krant informeerde Kralingseveerders en probeerde hen te betrekken bij elkaar, de wijk en hun leefomgeving.

De verhalen in de wijkkrant werden opgehaald en geschreven door de redactie of door één van de correspondenten. Zoals een stuk over studenten die in Kralingseveer wonen en hoe zij hun rol in de gemeenschap zien. Maar ook over de nieuwe wijkagent, een sporttalent, de bingo, Halloween, de Zomerspeelweek, MiniStad, de Laankerk, CKC of over bewoners die vuil prikken in de wijk.

De wijkkrant verscheen sinds 2014. Eerst in zwart wit en als een uitgave van de Stichting tot plaatselijk Nut Kralingseveer. Sinds eind 2018 vijf keer per jaar als een full colour magazine. Sinds het opheffen van het Nut in 2022 is de krant een bewonersinitiatief, financieel mogelijk gemaakt door OpzoomerMee en adverteerders. De wijkkrant bestond uit 20-28 pagina’s, kende in een oplage van 1.000 stuks, werd huis-aan-huis verspreid en lag op drukbezochte plaatsen in de wijk.

De laatste redactie bestond uit de vrijwilligers Désirée Valten, Gerben van Santen, Irma Dorsman en Michel Rosloot. De redactie had een uitgebreid netwerk van correspondenten.

Doordat Désirée na vier jaar is gestopt als eindredacteur, verschijnt de wijkkrant momenteel dus niet. Zou jij deze taak op je willen nemen? Mail naar info@kralingseveer.nl